Stavebné sporiteľne sa obávajú zníženia štátnej prémie - Kováčová, Jana
Predstavitelia stavebných sporiteľní bojujú proti obmedzovaniu štátnej prémie. Zníženie štátnej prémie by prinútilo sporiteľne znevýhodniť poskytovanie medziúverov a mimoriadnych medziúverov. Priateľskí sporitelia ako zdroj veľkých možností v systéme stavebného sporenia. Ohraničený rozpočet (v podobe štátnej prémie) pre stavebných sporiteľov v r. 2001. Neprimerane vysoké zhodnotenie vkladov v systéme stavebného sporenia.