Koncepcia transformácie štátnych podnikov vodární a kanalizácií definitívne schválená - Focko, František
Uznesenie vlády č. 542 z 13. júna 2001 dalo súhlas s vytvorením 6 obecných akciových vodárenských spoločností ako modelu transformácie štátnych podnikov vodární a kanalizácií.