Rakúska národná banka - Némethy, Peter
Rakúska národná banka (RNB) - centrálna banka krajiny a integrálna súčasť Európskeho systému centrálnych bánk (ESCB). RNB a menová politika ESCB. Nástroje menovej politiky RNB. Správa devízových rezerv. Platobný styk. Distribúcia bankoviek a mincí. Stabilita finančného trhu. Pôsobenie RNB v medzinárodných organizáciách.