Environmentálne otázniky a výkričníky - Polakovič, Ivan
Charakteristika environmentálnej situácie Slovenskej republiky. Najohrozenejšie oblasti na Slovensku. Hlavné ciele v oblasti ochrany ovzdušia. Hydrografická situácia. Odpadové hospodárstvo SR. Najvýznamnejšie zdroje znečistenia ovzdušia podľa emisií základných znečisťujúcich látok. Rizikové látky v pôde. Environmentálne problémy v Európskej únii.