Zákon o odpadoch a o zmene a doplnení zákonov
Zákon z 15.mája 2001 č. 223/2001 Z.z. o odpadoch upravuje pôsobnosť orgánov štátnej správy a obcí práva a povinnosti právnických osôb a fyzických osôb pri predchádzaní vzniku odpadov a pri nakladaní s odpadmi.