Každý bude môcť odpracovať maximálne 48 hodín týždenne - Reiselová, Eva
Dĺžka pracovného času odsúhlasená Medzinárodnou organizáciou práce (MOP) ešte v r. 1919 (8-hod. pracovný čas). Postupná úprava, dopĺňanie nových právnych predpisov a novelizácia Zákonníka práce. Kódex nového pracovného práva SR nadobudne účinnosť v apríli 2002. Zamestnanecké rady ako nový inštitút. Dohoda o pracovnej činnosti len pre študentov. Ohraničený maximálny pracovný čas.