Nemajetkové spojenia transnacionálnych korporácií verzus priame zahraničné investície - Šaková, Beáta
Čoraz intenzívnejšie pôsobenie transnacionálnych korporácií, ktoré sú hlavnými nositeľmi globalizácie. Teritoriálna štruktúra prílevu a odlevu priamych zahraničných investícií. Celkový objem priamych zahraničných investícií umiestnený v priemyselne vyspelých krajinách. Transnacionálne korporácie realizujú aj nemajetkové spojenia.