Východoeurópskych bankových lídrov pohltili západní investori - Kováčová, Jana
Najväčšie banky v krajinách SVE postupne vypadávajú z rebríčka magazínu The Banker - banky vlastnia zahraniční investori. Na začiatku r. 2002 sa v rukách zahraničných inštitúcií ocitne viac ako 60 perc. sumárnych bankových aktív. Pokles počtu peňažných ústavov krajín SVE v rebríčku magazínu The Banker. Situácia v jednotlivých krajinách SVE.