Zdraženie ochrany vkladov má podľa bankárov ďaleko od zdravej solidarity - Baťo, Rado
Protest komerčných bánk proti návrhu vlády SR na zvýšenie maximálnej sadzby pre povinný odvod do Fondu ochrany vkladov (FOV). Financie fondu vyčerpala výplata zákonom chránených vkladov klientom troch skrachovaných bánk. Snaha rýchleho naplnenia prázdnej pokladnice FOV. Záväzky k Svetovej banke. Nevyhnutné rezervy. Nová právna úprava viac zaťaží aj stavebné sporiteľne.