Nezamestnaných žien je menej ako mužov - Reiselová, Eva
Po r. 1989 sa uvažovalo o tom, že ženy sa vrátia do domácností a budú sa venovať rodine - očakával sa obrovský odliv žien z trhu práce. Realita však bola iná. Príčiny prečo ženy zostali pracovať. Vzdelanostná úroveň žien a mužov v SR je porovnateľná. Porovnanie ženskej a mužskej pracovnej sily. Nový Zákonník práce zakotvuje zásady rovnakého zaobchádzania s mužmi a ženami.