Prioritou je voľná hospodárska súťaž - Weninger, Thomas
Cieľom EÚ v oblasti hospodárstva je vytvoriť v členských štátoch voľnú hospodársku súťaž, teda podobné podmienky súťaženia pre všetkých účastníkov. Podrobné hodnotenie zásady štyroch slobôd (sloboda pohybu osôb, sloboda pohybu tovaru, sloboda pohybu služieb a sloboda pohybu kapitálu) z pohľadu ekonomiky Rakúska.