Ruské bankovníctvo na konsolidáciu ešte len čaká - Záborský, Ján
Po finančnej kríze v Rusku v r. 1998 bankový sektor ovládajú štátom a vplyvnými priemyselnými korporáciami vlastnené bankové domy. Ruský bankový sektor je obrovský nielen množstvom potenciálnych klientov, ale aj počtom bankových domov. Výnimočné postavenie sporiteľne Sberbank. Najväčšie ruské banky podľa objemu aktív. Malé zastúpenie zahraničných bánk. Nedostatočné využívanie kontrolných právomocí centrálnou bankou.