Turista alebo obeť cestovného ruchu? - Lasicová, Jana
Organizovaná sloboda ako paradox dnešnej turistiky. Historický pohľad na cestovanie. Zrod turistiky a rozvoj turistického ruchu. Založenie prvej cestovnej kancelárie.