Zmeny v nemocenskom poistení a dôchodkovom zabezpečení samostatne zárobkovo činných osôb od 1. júla 2001 - Novotná, Eleonóra
Dňa 31. mája 2001 NR SR schválila zákon, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 100/1988 Zb. o sociálnom zabezpečení v znení neskorších predpisov a zákon č. 274/1994 Z.z. o Sociálnej poisťovni v znení neskorších predpisov. Zmeny týkajúce sa samostatne zárobkov činných osôb a spolupracujúcich osôb. Zavedenie dobrovoľnej účasti na nemocenskom poistení pre samostatne zárobkovo činné osoby a s tým súvisiaca povinnosť platiť poistné. Zmeny v podmienkach nároku na dávky nemocenského poistenia samostatne zárobkovo činných osôb a spolupracujúcich osôb. Zmeny, ktoré sa týkajú aj zamestnancov a zamestnávateľov. Zmeny v predpisovaní poistného.