Vývoj agrárneho salda je najhorší za ostatných osem rokov - Janků, Jana
Záporné saldo za prvý polrok r. 2001 v bilancii zahraničného obchodu s agropotravinárskymi komoditami. Vývoj salda zahraničného agrárneho obchodu s ČR. Vplyv masového prílevu zahraničných reťazcov. Popri dovoze vzrástol aj vývoz poľnohospodárskych a potravinárskych komodít. Vláda pravdepodobne uvoľní vývoz 150-tisíc ton obilia. Obchodné saldo ovplyvní aj ďalšia liberalizácia obchodu.