Prevod vlastníctva a Viedenský dohovor o medzinárodnej kúpe tovaru z roku 1980: poľutovaniahodný nedostatok jednotnej úpravy? - Torsello, Marco
Potreba jednotnej medzinárodnej právnej úpravy prevodu vlastníctva: dichotómia medzi súhlasom a dodaním tovaru. Hlavné črty zmlúv o medzinárodnom predaji tovaru a realizovateľnosť výlučne zmluvnej úpravy prevodu vlastníctva.