Do jaké míry jsou na českém kapitálovém trhu využívány neveřejné informace? - Hanousek, Jan
Obchodovanie na základe neverejných informácií (informed trading, insider trading) - jeden zo základných pojmov finančnej teórie. Modely založené na asymetrickej informovanosti jednotlivých účastníkov trhu. Jednou z najdôležitejších aplikácií modelov asymetrických informácií vo financiách je vysvetlenie rozpätia medzi cenou pre nákup a pre predaj (bid-ask spread). Rozsah obchodovania na základe neverejných informácií.