Problematika teoreticko-metodologických východisek institucionalismu - Varadzin, František
Formovanie inštitucionalizmu v diele Thorstona Veblena. Vývoj "klasického inštitucionalizmu". Vznik novej inštitucionálnej ekonómie. Smery vývoja neoinštitucionalizmu.