Vyhlásením konkurzu sa spoločnosť už automaticky nezrušuje - Hudcovičová, Andrea
Obchodná spoločnosť zaniká až dňom výmazu z obchodného registra. Obchodný zákonník uvádza právne skutočnosti, na základe ktorých dochádza k zrušeniu spoločnosti. Konkurzom sa nekončí prevádzkovanie podniku. Je dôležité rozlišovať medzi zrušením a zánikom spoločnosti. Charakteristika zrušenia a zániku spoločnosti. Pri premene spoločnosť zaniká aj vzniká. Zverejnenie v Obchodnom vestníku.