Cutting the working hours - Tomšík, Pavel
Skracovanie pracovnej doby ako celosvetový problém. Patrí medzi procesy, ktoré môžu náhle ovplyvňovať podniky prostredníctvom legislatívneho nariadenia. Súčasným trendom je prechod na 35 hodinový pracovný týždeň. Proces skracovania dĺžky pracovného času rozdelený na tri časti: 1. Štrukturálny efekt. 2. Rozvoj pracovných režimov pod hranicou kolektívnej normy. 3. Kolektívne skracovanie dĺžky pracovného času. Individuálne formy redukcie pracovného času.