Reforma systému vysokoškolského vzdelávania na Slovensku z pohľadu ekonomickej teórie - Čaplánová, Anetta, 1967-
Teoretické východiská vládnej intervencie do oblasti vzdelávania. Perspektívy reformy slovenského systému vysokoškolského vzdelávania. Monopol štátu vo vysokoškolskom vzdelávaní. Redistribučný vplyv existujúceho systému. Medzinárodné postavenie slovenského systému vysokého školstva. Reforma financovania vysokoškolského štúdia. Reforma univerzít ako výskumných inštitúcií.