Globalita, ruralita a neovenkovanství - Hudečková, Helena
Pojem "ruralita" - predstavuje životný štýl, ktorý smeruje k znovuobjavovaniu vidieckeho štýlu života. Oživovanie vidieckych tradícií, ktoré je možné rozvíjať v kontexte modernej spoločnosti konca dvadsiateho storočia. Zahraničné skúsenosti a sociologický výskum venujúci pozornosť súčasnej sociálnej zmene českého a moravského vidieka.