Competitiveness of agriculture in the CEFTA countries and the impact on Austria - Lukas, Zdenek
Zhrnutie výsledkov štúdie, spracovaných pre Spolkové ministerstvo poľnohospodárstva a lesníctva Rakúska. Štúdia je venovaná otázkam konkurencieschopnosti poľnohospodárstva v šiestich krajinách CEFTA (ČR, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko) a dôsledkom pre Rakúsko. Metodický prístup je vymedzený k problematike sledovania konkurencieschopnosti poľnohospodárstva a na základe komparácie hlavných makroekonomických ukazovateľov za jednotlivé krajiny sú vyslovené úvahy a očakávania vo vzťahu k rozšíreniu EÚ.