Regional zonality of energetic potential of crop production in Slovakia - Vilček, Jozef
Objektívne a subjektívne faktory, ktoré ovplyvňujú úroveň energetického potenciálu rastlinnej výroby v pôdno-ekologických podoblastiach Slovenska. Modely optimalizácie štruktúry rastlinnej výroby, ktoré sú orientované na ekológiu krajiny ale aj na ekonomiku výroby. Dosiahnuté výsledky potvrdili, že úroveň energetických vstupov i produkcia energie obsiahnutej v produktoch rastlinnej výroby je v heterogénnych podmienkach Slovenska rôzna.