Etiopsko-eritrejská válka 1998-2000 - Kumsa, Alemayehu
Základný prehľad údajov o Etiópii. Jadro konfliktov medzi Etiópiou a Eritreou. Vznik a vývoj eritrejského oslobodeneckého hnutia. Založenie TPLF (Tigrejská ľudovo-oslobodenecká fronta) a jej cesta k mocenskému ovládnutiu Etiópie. Zloženie vlády Etiópie 1991-2000. Politika EPLF (Eritrejská ľudovo-oslobodenecká fronta).