Postavení Afriky v globalizujícím se světe - Vraný, Jan
Charakteristické postavenie afrických krajín v globálnom politickoekonomickom systéme. Konfliktnosť kontinentu. Americká rozvojová pomoc. Záujem Európskej únie o Afriku.