Tax encumbrance of agricultural land in the SR and in the EU countries - Buday, Štefan
Vývoj daňového zaťaženia včítane špecifických poľnohospodárskych nástrojov prešiel v SR mnohými zmenami. Hlavným zámerom bolo zvýšiť ekonomickú účinnosť zaťaženia. V rokoch 1993-1998 sa realizovali mnohé úpravy v rámci daňovej reformy, so zámerom rešpektovať prírodné a biologické špecifiká poľnohospodárstva. Napriek prevedeným úpravám zostali niektoré otázky nevyriešené. Jedná sa hlavne o špecifikovanie daňovej bázy a o úpravy výšky daňového zaťaženia pre ornú pôdu, pasienky a lúky.