Nová vyhláška o stanovení hodnoty majetku - Harumová, Anna, 1955-
Rozvoj teórie ohodnocovania majetku súvisí s rozvojom znaleckej legislatívy. Nová vyhláška v porovnaní s vyhláškou č. 255/2000 Z.z. o stanovení hodnoty podniku, jeho častí a zložiek majetku by mala rozšíriť možnosť jej použitia pre oceňovanie aj iného majetku ako je majetok podniku. Táto vyhláška ustanovuje metódy a postupy stanovenia všeobecnej hodnoty majetku a podľa nej sa postupuje aj v prípade, ak je potrebné stanoviť všeobecnú hodnotu majetku na požiadanie štátneho orgánu, alebo ak ide o právny úkon podľa osobitného predpisu.