Influence of the international agrar trade on environmental policy - Podolák, Alojz
Súvislosti mendzinárodného obchodu a environmentálnej politiky v intenciách gradácie exportu a importu svetového obchodu, jeho komoditnej štruktúry, teritoriálnej orientácie a dopravných vzdialeností obchodov. Rast dynamiky zahraničných obchodov a zvyšovanie objemu produkcie a exportu. Pozitívne pôsobenie liberalizovaného obchodu na útlm produkcie a tým i na znižovanie environmentálnych rizík.