Agricultural sector and government expenditures in Slovakia - Kuzma, František
Nedostatočný prístup k formálnym úverom ako prekážka v procese poľnohospodárskej výroby. V mnohých krajinách na podporu farmárov a poskytovanie potrebných finančných zdrojov pre rezort poľnohospodárstva, existujú štátom vytvorené inštitúcie. Na Slovensku existujú tri hlavné štátne fondy, ktoré uľahčujú farmárom prístup k finančným zdrojom. V príspevku je analyzované postavenie poľnohospodárstva v národnom hospodárstve Slovenska. Cieľom je objektívne skúmanie, či poľnohospodárstvo dostáva dostatočný finančný zdroj na jeho ďalší rozvoj v rámci jeho podielu na tvorbe hrubého domáceho produktu.