Účtovníctvo Devín banky malo ďaleko od reality - Kováčová, Jana
Národná banka Slovenska (NBS) vykonala niekoľko kontrol v Devín Banke (DB), a.s. Bratislava, podľa zistení ktorých mohla byť DB odobratá licencia. NBS napriek tomu vyhlásila na DB nútenú správu. Kontrola našla neštandardné operácie (podvody) aj v účtovníctve. Nútený správca zmrazil kompletnú činnosť banky vrátane všetkých vkladov. Zamedzenie všetkých vnútrobankových prevodov i vzájomných zápočtov. Návrh banky na konkurz. Nárast vkladov klientov a nárast nákladov na ich výplatu.