Regulácia v prirodzených monopoloch - Kováč, František
Základný rámec pre reguláciu výroby, výkupu, tranzitu a rozvodu plynu, elektriny a tepla, tvorí Zákon č. 276/2001 Z.z. o regulácii v sieťových odvetviach, ktorý nadobudol účinnosť od 1.8.2001. Zriadenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, ktorého orgánom je i regulačná rada. Práva a povinnosti regulovaného subjektu.