Aktuálne úlohy účtovníctva a audítorstva na Slovensku - Škultéty, Jozef
Potreba medzinárodnej harmonizácie účtovných výkazov s cieľom zabezpečiť medzinárodné porovnanie informácií o finančnej situácii a výsledkoch hospodárenia. Harmonizácia sa uskutočňuje medzi smernicami Rady EÚ, IAS a US GAAP. Harmonizácia slovenskej účtovnej legislatívy. Potreba prípravy návrhu nového zákona o účtovníctve a nového zákona o audítoroch.