Nové poňatie prehľadu peňažných tokov a jeho význam - Zajko, Otokar
Účtovné prípady, ktoré nemajú vplyv ani na množstvo peňazí, ani na zisk. V tejto skupine sú také účtovné prípady, ktoré pri zostavovaní prehľadu peňažných tokov premietame v nepeňažných operáciách a súčasne ako zmeny potreby pracovného kapitálu. V niektorých prípadoch sa vylučujú účtovné prípady z prehľadu peňažných tokov.