Napětí v Tchajwanském průlivu a jeho internacionalizace - Fürst, Rudolf
Nerovnomernosť vývoja modernej Číny. Divergencia medzi bohatým a liberálnym Tchaj-wanom a byrokraticko-autoritárskou Čínou. Idea veľkej Číny. Charakter čínsko-tchajwanských vzťahov. Bezpečnostná spolupráca USA a Tchaj-wanu. Úloha Japonska. Medzinárodný kontext tchajwanského problému.