Menová politika na Slovensku pred vstupom SR do hospodárskej a menovej únie
Vznik hospodárskej a menovej únie (HMÚ) a s tým spojené zavedenie jednotnej európskej meny má dopad aj na štáty mimo Európskej únie. Súvislosti prípravy Slovenska na vstup do HMÚ. Viaceré výhody a nevýhody vstupu SR do HMÚ.