Jak si stojí česká ekonomika ve srovnání s EÚ? - Czesaný, Slavoj
Odlišnosti a podobnosti v tendenciách vývoja HDP a jeho komponentov v EÚ a v ČR. Hlavné príčiny rozdielného tempa ekonomického rastu vo vnútri spoločenstva krajín EÚ. Súvislosti medzi vývojom HDP a zahraničného obchodu. Vývoj odvetvovej štruktúry HDP. Kontexty vývoja ekonomiky SRN a česko-nemeckého zahraničného obchodu.