Väčšina slovenských manažérov si neuvedomuje, že na fúziu sa treba dôkladne pripraviť - Začková, Katarína
Jednou z možností ako sa udržať v tvrdej konkurencii je spájanie firiem (fúzie) alebo akvizície. Aby fúzia bola úspešná, treba sa na ňu dôkladne pripraviť. Fúzia je vtedy úspešná, keď prinesie dostatočné znásobenie kapitálu. Čo predchádza rozhodnutiu fúzovať. Úspešnosť akvizície. Citlivé oblasti fúzie - obsadzovanie topmanažérskych miest, spoločné myslenie, vybudovanie jednotnej firemnej kultúry.