Spravodlivejšie rozdeľovanie peňazí školstvu od budúceho roka - Reiselová, Eva
Nový model financovania základných a stredných škôl a školských zariadení sa pri rozpočtovaní bude orientovať na regióny. Nový pohľad na financovanie neštátneho školstva - zrovnoprávnenie neštátnych škôl. Zákonný nárok na mzdy a energie. Viacero alternatív financovania škôl (napr. poukážkový systém).