Transformace kulturní identity v souvislosti s procesy evropské integrace k problematice kulturních a sociálních změn v lokálních společnostech v České republice - Matějů, Martin
Problematika kultúrnej identity sa aktualizuje hlavne s výraznými politickými, spoločenskými a ekonomickými zmenami. Štúdium kultúry na úrovni mestských komunít. Faktor ovplyvňujúci kultúrny vývoj v lokalite je sociokultúrny potenciál.