Nová, rýchla doba podporuje outsourcing - Schönwiesner, Roman
Rozvoj biznisu firiem EMS trval pomerne dlho. Rastúca konkurencia spôsobila skrátenie životného cyklu výrobkov. Zníženie dopytu. EMS bola nútená predať desiatky veľkých výrob. Nevyhnutnosť outsourcingu. Výhody medzinárodnej deľby práce. Outsourcing sa zatiaľ neuplatnil v Japonsku kvôli silnej vnútropodnikovej solidarite.