Náhrada škody v pracovnom práve - Jendrálová, Anna
Povinnosti zamestnávateľa a zamestnanca pri predchádzaní škôd na majetku a na zdraví všetkých účastníkov pracovnoprávneho vzťahu. Pozornosť v oblasti predchádzania chorôb z povolania sú i rekondičné pobyty. Všeobecné a špecifické predpoklady zodpovednosti zamestnanca za škodu spôsobenú zamestnávateľovi. Pri všeobecnej zodpovednosti sa predpokladá nevina (prezumcia neviny) zamestnanca.