Zmeny v odpisovaní hmotného a nehmotného majetku - Kováčová, Zdenka
Po poslednej novelizácii zákona o daniach z príjmov došlo s účinnosťou od 1.1.2001 ku zmenám, ktoré výrazne ovplyvnili aj odpisovanie majetku podnikateľov. Problematika odpisovania hmotného a nehmotného majetku zhrnutá a vysvetlená na príkladoch: odpisovanie drobných stavieb, odpisovanie nehmotného majetku, technické zhodnotenie z hľadiska účtovných a daňových predpisov, upresnenie možnosti prerušovania odpisovania, odpisovanie majetku poistného a rezervného charakteru a i.