Novela zákona o prídavkoch na deti - Matlák, Ján
Prídavky na deti ako jedna z dávok štátnej sociálnej podpory, ktorá predstavuje základnú formu spoločenskej pomoci rodinám s nezaopatrenými deťmi. Podmienky poskytovania tejto štátnej sociálnej dávky upravuje zákon č. 193/1994 Z.z. o prídavkoch na deti a o príplatku k prídavkom na deti v znení neskorších predpisov, ktorý je od 1. júla 2001 novelizovaný.