Modely a účinky systému sociálneho zabezpečenia - Rievajová, Eva
Výklad pojmu, vecného obsahu a definície sociálneho zabezpečenia. Tri podsystémy (súčasti) sociálneho zabezpečenia: sociálne poistenie, sociálna pomoc a štátna podpora. Modely sociálneho zabezpečenia v trhových ekonomikách. Účinky systému sociálneho zabezpečenia - makroekonomické efekty, mikroekonomické efekty, interné efekty. Ekonomické funkcie sociálneho zabezpečenia - alokácia, distribúcia, stabilizácia.