Vstup do EÚ zdraží poisťovanie jadrových elektrární - Záborský, Ján
Jaslovské Bohunice a Mochovce sú podľa zákona č. 130/1998 Zb. o mierovom využívaní jadrovej energie povinné zabezpečiť zodpovednosť za jadrovú škodu poistením. O povinné a dobrovoľné poistenie majetku jadrových elektrární sa stará Slovenský jadrový poisťovací pool (SJPP). V súčasnosti stanovuje maximálny limit v povinnom poistení na dve miliardy korún, čo však nie je dostačujúce pre EÚ. Terorizmus sa nepoisťuje. Poistenie ako medzinárodný barter.