Nákladovosť v predvýrobnej etape predvýrobné etapy výrazne vplývajú na celkovú výšku nákladov na konkrétny výrobok - Chromjaková, Felicita
Princípy fungovania výrobného podniku. Hnacím motorom podnikového diania je otázka nákladovosti a ziskovosti. Pôsobenie nákladovej štruktúry. POložky, ktoré majú zásadný vplyv na nákladovú štruktúru. Otázky fixnýxh nákladov. Znižovanie fixnýxch nákladov: 1. Hmotný investičný majetok. 2. Pomocné a obslužné prevádzky. plyvy priamo pôsobiace na vo vzťahu k výnosom. 1. Vplyv inflácie. 2. Vplyv recesie.