Počítačová podpora technologickej prípravy výroby počítačová podpora je dôležitý nástroj na zvyšovanie produktivity v predvýrobných etapách - Čuboňová, Nadežda
Rozvoj automatizácie predvýrobných etáp. Nasadenie počítačovej podpory do všetkých činností. Automatizované systémy technologickej prípravy výroby CAPP (Computer aided process planning). Systémy pre automatizované navrhovanie technologického postupu možno z vývinového hľadiska rozdeliť na systémy vyvinuté v: 70-tych rokoch, 80-tych rokoch, začiatkom 90-tych rokov. Charakteristika týchto systémov. Rozčlenenie vstupných údajov do systému automatizovaného navrhovania technologického postupu.