Národný program zvyšovania produktivity a konkurencieschopnosti slovenskej ekonomiky - Mičieta, Branislav
Na podporu produktivity realizujú vlády vyspelých krajín systémové opatrenia, medzi ktoré patrí i zakladanie Národných centier produktivity. Európska asociácia národných centier produktivity (EANPC), založená v r. 1966 so sídlom v Bruseli. Vypracovnávanie Národných programov na zvyšovanie produktivity. Úloha vlády SR v zvyšovaní produktivity a konkurencieschopnosti. Štruktúra Národného programu zvyšovania produktivity a konkurencieschopnosti salovenskej ekonomiky.