Úvěry v mezinárodním obchodě - Vinter, Jan
Problematika financovania zahraničného obchodu. Členenie úverov v medzinárodnom obchodnom styku: 1. Podľa dĺžky - krátkodobé, strednodobé a dlhodobé, 2. Podľa druhu obchodu - dovozné a vývozné, 3. Podľa druhu operácie - obchodné a finančné, 4. Podľa poskytovateľa - vládne, bankové, dodávateľské a sprostredkovateľské, 5. Podľa spôsobu zaistenia - kryté a nekryté (bianco).